NK 2K Teamzeilen en winterserie

Naast de winterserie matchracen organiseert de Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) de komende maanden een winterserie 2K Teamzeilen en het Nederlands Kampioenschap 2K Teamzeilen met bijbehorende kwalificatie evenementen. De evenementen zullen worden gezeild in boten van het type Elliott 6M met 3 bemanningsleden per boot. U bent van harte welkom om mee te doen!

2K Teamzeilen 2K Teamzeilen is een fascinerende tak van onze sport waarbij je met een team van twee ‘Kiel’ boten tegen een ander team vaart. 2K teamzeilen is een ‘White Sails Only’ format (dus zonder spi) die onder andere bekend is van het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen en de Europese 2K Team Racing Tour. De korte wedstrijden en de vele wedstrijden per dag maken een dag teamzeilen extra leuk. Verder heb je geen eigen boot nodig en kan je tussen je wedstrijden door met je tegenstanders bijpraten over de wedstrijden.

NK 2K Teamzeilen In het weekend van 2/3 mei wordt voor de eerste keer het NK teamzeilen georganiseerd. Voor dit evenement worden 8 teams uitgenodigd waardoor er veel zeiltijd per team beschikbaar is. Om te worden uitgenodigd moet je team zich kwalificeren. Dat kan via de winterserie of via één van de kwalificatie-evenementen die op 12 en 18 april worden georganiseerd. Daarnaast ontvangt ook de winnaar van het Studenten Kampioenschap Teamzeilen een uitnodiging voor dit NK. Voor de kwalificatie evenementen zullen maximaal 7 teams worden uitgenodigd. Het programma zal bestaan uit het varen van een volledige Round Robin gevolgd door een finale. Het programma van het NK zal bestaan uit een volledige round robin gevolgd door finale rondes.

Winterserie 2K Teamzeilen Zowel ervaren als onervaren teams zijn welkom om deel te nemen aan de Winterserie. Er zal rond de matches veel aandacht worden besteedt aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren. Daarnaast zal er na ieder evenement een debrief worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken. Zodoende is de winterserie een prima training voor het NK Teamzeilen of voor studenten teams die willen deelnemen aan het Nederlands Studenten Kampioenschap Teamzeilen dat zal plaatsvinden op 25/26 april in Rotterdam op de Kralingse plas. Ook is er tijdens deze serie is een wildcard te verdienen voor het NK teamzeilen. Voor de evenementen van de Winterserie zullen maximaal 7 teams worden uitgenodigd, Het programma zal bestaan uit het varen van een volledige Round Robin gevolgd door een finale. De kosten voor deelname bedragen € 180,- per team of € 30,- per persoon bij individuele inschrijving. De kosten voor de kwalificatierondes bedragen € 180,- per team en voor het NK € 360,- per team. Voor meer info:

NK en

winterserie