Team DMTRA 3e bij 2K event Monaco

In Monaco mooi weer maar weinig wind waardoor de rond robin niet volledig kon worden afgerond. Aan het einde van de serie drie teams met één verliespunt waaronder het team van DMTRA. Team van DMTRA uiteindelijk derde achter de Italianen en de Engelsen. 

Het 2K event in Monaco is de derde dit jaar in de Internationale tour van de

2K Team Racing Association. Ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld van 9 teams uit 7 verschillende landen en helaas ook dit jaar weer weinig wind. De eerste dag wordt helemaal niet gevaren en bestaat het hoogtepunt uit het Captains Dinner in de luxueuze club. Nog wel in het oude clubgebouw want het nieuwe, vier verdiepingen hoge gebouw, wordt pas in juni officieel geopend

Het team van DMTRA gaat anders dan twee weken geleden in Gran Canaria veel beter van start. Op zaterdag worden vanwege de weinige wind in totaal maar 6 wedstrijden gevaren maar er wordt alleen van Team Spinnaker uit Engeland verloren. Op zondag werden vervolgens alle wedstrijden gewonnen. Het team bestond dit keer naast teamcaptain Dirk-Jan Korpershoek en tweede schipper Thijs Smit verder uit Anna Balink, Margreet Duit, Juliette Velu, Gertrude Korpershoek, Wender Snijders Blok en Jelle Janzen.

Uiteindelijk kan de round robin niet worden afgerond en blijken er drie teams met maar één verliespunt, het team Costa Smeralda, team Spinnaker uit Engeland en het team van DMTRA. Spinakker heeft gewonnen van DMTRA maar verloren van de Italianen. Die hebben op hun beurt weer verloren van DMTRA. In de afronding blijkt dat de Italianen één wedstrijd meer gevaren hebben waardoor het team een beter gemiddelde heeft dan de andere twee teams. Omdat DMTRA verloren heeft van Spinnaker wordt Spinnaker 2 en DMTRA 3. Een zeer goede prestatie in een sterk veld. 1               Yacht Club Costa Smeralda (ITA) 2               Spinnaker Auspicious (GBR) 3               Dutch Match & Team Racing Association (NED)   Op naar de EK in Lelystad!