Teamzeil programma groeit!

De Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) organiseert al een aantal jaar 2K teamzeilevenementen in Nederland. We zien steeds meer dat verenigingen aansluiten en zelf wedstrijden organiseren. Vooral onder jongeren en studenten slaat het aan. Geen eigen boot nodig, veel en korte wedstrijden en gezelligheid aan de wal. Iedereen is natuurlijk welkom op de wedstrijden van komend seizoen. Hierbij een overzicht.

2K Teamzeilen 2K Teamzeilen is een fascinerende tak van onze sport waarbij je met een team van twee ‘Kiel’ boten tegen een ander team vaart. 2K teamzeilen is een ‘White Sails Only’ format (dus zonder spi) die onder andere bekend is van het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen en de 2K Team Racing Tour. Het is simpel, het team van degene die laatste wordt, verliest. Het is dus zaak om samen te werken.

Nestor trophy, 19-20 maart De Nestor trophy is een teamzeilcompetitie voor studentenverenegingen. Er zal in vier weekenden worden gestreden om de titel op schillende locaties. Het eerste weekend wordt georganiseerd op 19 en 20 maart op De Morra. Voor informatie: facebook/nestorcup. Of teamzeilen@vnsznestor.nl.

BMW Teamzeilcup 2-3 april en 20-21 augustus Yngling Club Holland gaat in samenwerking met het BMW Nationaal Jeugdzeilplan, DMTRA en met KWV de Kaag haar activiteiten uitbreiden, na het geslaagde test evenement vorig jaar.

Op 2 en 3 april 2016 vindt het eerste teamzeil evenement plaats op de Kaag. In augustus wordt er gevaren in Balk. Voor meer inforatie kijk op: www.yngling.nl.

ONK 2K teamzeilen 14-15 mei Het ONK wordt net als voorgaande jaren in Medemblik gezeild. In de Elliot 6m. De inschrijving staat open voor alle teams. Voor inschrijven en informatie: dmtra.nl NSK 2K teamzeilen 21-22 mei Na het grote succes van vorig jaar wordt het NSK weer door de RSZV in Kralingen georganiseerd. Het balkon van de RZV biedt een schitterend uitzicht en de plas is uiterst geschikt voor teamzeilen. Het belooft weer een succes te worden. Als je wil leren umpiren kan dat ook! Voor meer informatie: teamzeilen.rszv.nl 2K Medemblik 25-27 juni In Medemblik kun je je krachten meten met internationale teams die naar Medemblik komen. Net als vorig jaar worden er Engelse, Italiaanse en Duitse teams verwacht en zijn er plaatsen beschikbaar voor Nederlandse teams. Voor dit weekend: dmtra.nl, voor de overige tour evenementen kijkt u op: 2kteamracing.com